Claudia Franzen zingt in op Gehrelsdag 'Insipratie!'

Claudia Franzen: inzingen en plenaire sessie

Op zaterdag 2 maart zal Claudia Franzen inzingen met de deelnemers aan de Gehrels Muziekeducatie professionaliseringsdag 'Inspiratie!'. 's Middags verzorgt zij ook de plenaire sessie.

In De Pyramide 77-4 van november 2024 stond al een nieuwsbericht over Claudia Franzens projectleiderschap 'kinder- en jeugdkoorzang van Koornetwerk Nederland'. Hieronder staat de tekst van dat bericht. Franzen is specialist als het gaat om het organiseren van schoolkoren, we zijn erg benieuwd waarmee zij ons zal inspireren op 2 maart. Wil jij ook geïnspireerd worden? Kom ook!

Schrijf je in voor de professionaliseringsdag 'Inspiratie!'

Tekst uit De Pyramide 77-4 van november 2023, pagina 5:

Blauwdruk voor wijk- en schoolkoren

Claudia Franzen, de kersverse projectleider kinder- en jeugdkoorzang van Koornetwerk Nederland (KNN), werkt samen met betrokken partijen aan een blauwdruk voor de oprichting van wijk- en schoolkoren in het land. Het project bestaat uit drie pilot-wijk-/schoolkoren van respectievelijk Muziekschool Waterland in Purmerend, De Nationale Opera en Ballet in Amsterdam en de Limburgse Koorschool in Beek/Maastricht. Deze drie organisaties gaan zich inzetten om zo veel mogelijk kinderen laagdrempelig samen te laten zingen, met het doel de blauwdruk te maken.

 Artistiek leider, koorschooldirgent en muziekdocent Claudia Franzen is door KNN aangesteld om het werk dat Kwartiermaker’ Jeugd’ Irene Willems heeft voorbereid, uit te voeren. Uit Willems’ gesprekken met mensen werkzaam in de kinderkoorzang, blijkt behoefte te bestaan aan meer mogelijkheden om kinderen in en na school samen te laten zingen. Ook wil KNN de zichtbaarheid van samen zingen vergroten.

De focus op de samenzingende jeugd is een belangrijk onderdeel van het ‘Herstel- en Toekomstplan’ dat Koornetwerk Nederland na de coronatijd heeft gepresenteerd.
Tips of meer info, mail: Claudia Franzen. Meer over KNN: koornetwerk.nl.

Reacties

Reactie toevoegen