Op deze dag bepalen betrokkenen hoe ze de samenwerking de eerste vier à vijf jaar daarvan willen vormgeven. Je kunt er virtueel bij zijn. Ter omlijsting van de feestelijke ondertekening organiseert Méér Muziek in de Klas online workshops, lezingen, gesprekken en activiteiten voor iedereen die professioneel bij muziekles is betrokken. De online activiteiten komen in plaats van de eerder geplande fysieke bijeenkomsten die vanwege de coronacrisis zijn afgeblazen.
Gehrels Muziekeducatie is als vertegenwoordiger van kwalitatief hoogwaardig muzieklesgeven mede-ondertekenaar van het akkoord. Desondanks is het bestuur wel kritisch over de inhoud daarvan. De samenwerking tussen de pabo's en conservatoria is nog niet overal zo soepel als het zou moeten zijn. Maar daar wordt aan gewerkt, bovendien dient dit akkoord het doel waar we allemaal achter staan: het realiseren van muziekonderwijs voor kinderen op alle basisscholen. Méér Muziek in de Klas doet dat ondermeer door verschillende organisaties te betrekken bij muzieklessen, met elkaar in contact te brengen en onderling afspraken te laten vastleggen in de zogeheten MuziekAkkoorden.
Eerder werden er al dertien MuziekAkkoorden getekend door onder andere lokale muziekverenigingen, culturele instellingen en opleidingen. In de aanloop naar 7 oktober plaatst Méér Muziek in de Klas een reeks muzikale energizers met lesbrieven voor alle bouwen.
Meer informatie vind je op de website van Méér Muziek in De Klas.
Reacties
Reactie toevoegen